Au terminat cu Băsescu, iar acum disecă BAC-ul

Din lipsa de subiecte sau prea mult sictir, televiziunile au pornit în goana de soluţii şi întrebări adresate elevilor, părinţilor, celor din minister cu privire la rezultatele de la bacalaureatul de anul acesta. Treaba este destul de simpla. Profesorii trăiesc din salarii mizere, astfel încât principala lor grijă este supravieţuirea şi nu educarea tinerilor. De asemenea, aceştia din urmă văd la televizor modele false precum: Gigi Becali, Mazăre, diverse piţipoance numite elegant asistente. Ce imbold mai au ei să înveţe când unii nici nu au luat bac-ul dar au bani cât cuprinde?

Profesorii au şi ei o mică parte din vină, dar cea mai mare din ea se împarte între elevi şi cei din funcţiile de conducere. Ca în alţi ani, subiectele nu mulţumesc pe nimeni, iar programa prevede un bacalaureat la limba şi literatura română cu acelaşi grad de dificultate pentru toata lumea, indiferent de profilul urmat. Mai adăugăm nişte nepăsare şi dezinteres din partea celor care fac subiectele şi programele şcolare şi obţinem un sistem educaţional defectuos care în sfârşit îşi vede rezultatele. Anii anteriori erau pur şi simplu apă de ploaie: copiat pe rupte, şpăgi din greu. Dar vai, ce medii mici în comparaţie cu anii anteriori.

Fiecare trebuie să realizete că şcoala, examenele sunt importante în dezvoltarea viitoarei generaţii şi trebuie să pornim în primul rând cu minţi luminate la conducere şi nu cu modele false şi tupeişti care se bat cu pumnul în piept că ei ar fi făcut mare brânză la educaţie.

Subiectele au fost de nivel mediu şi se putea trece lejer dacă îţi dădeai interesul măcar în clasa a 12-a.

This entry was posted in Articole, Păreri personale. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>