Prietenii necuvântători?

Din câte am înţeles este o asociaţie pentru animalele fără adăpost, în principal câini. Cum în curând se votează legea din parlament cu privire la soarta celor vagabonzi din toată ţara, voluntari ai asociaţiei cu pricina au protestat în faţa Casei de Cultură din Bacău.

Nimeni nu vrea răul unui animal, mai ales omorârea acestuia. Orice om îndrăgeşte câinii, este ceva firesc.. Principiul “fiecare cu fiecare” pare unul banal şi fără noimă, dar este foarte adevărat. Animalele cu ele însele, iar oamenii cu oamenii. Într-o zonă urbană nu trebuie să existe animale pe străzi. Nu contează cine le-a abandonat, ele nu trebuie să pună în pericol viaţa cetăţenilor.

Câinele este un animal minunat, iar dacă doreşti să fii stăpânul unuia îl ţii la curte, sau dacă deţii unul mic şi drăgălaş cât un ghemotoc, merge de fantezie, poţi să îl pui pe masa de cafea din sufragerie şi să îl scoţi la plimbare, în lesă. Un bichon de exemplu nu atacă pe nimeni, el este un bibelou cu suflet, cu care te poţi juca.

Cei din rasele mai mari, abandonaţi sunt extrem de agresivi. Nu le-a trebuit mult să se înmulţească. Cu cât mai mulţi, cu atât pericolul mai mare, pentru orice categorie de vârstă. Este drăguţ să hrăneşti un câine vagabond din milă, chiar dacă dai din ce ai tu în lingură. Doar este un animal adorabil, foarte paşnic, doar îl cunoşti. Greşit, din foarte multe motive poate ataca atunci când te aştepţi mai puţin.

Este lăudabil faptul că s-au înfiinţat astfel de asociaţii, dar problema nu poate fi rezolvată cu 20 de voluntari. Nu pot fi adoptaţi nici măcar o parte a câinilor comunitari. Deşi costă mulţi bani, soluţia este eutanasierea, deci dispariţia lor ar dura, în teorie, câţiva ani. Dacă acest lucru s-ar realiza ( mi-e greu să cred ), zonele urbane ar fi un loc puţin mai sigur, iar noi am intra din acest puncte de vedere în rândul lumii civilizate, unde nu s-au pomenit niciodată câini vagabonzi într-un oraş.

PS: Yes we can ?

This entry was posted in Articole and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>