Unii trăiesc în trecut

Probabil unul dintre cele mai nocive modalități de a gândi, simți, sau alte caracteristici specifice unei ființe dotate cu rațiune și inteligență ( în doze mici sau mari ) este pe baza unor vremuri apuse.

Numeroși oameni sunt de părere că acum mulți ani nu exista atâta violență, iar viața era una mai simplă și mai bună. Fac o mică referire și la cei cu gândiri comuniste, printre care se numără numeroși tineri, pentru care un regim care prestează cu ghioaga asupra cetățenilor este o metodă ideală de a stăpâni. Extrem de greșit. Chiar dacă democrația se pretinde a fi un sistem idealist, care nu se aplică în amănunt, principiile fundamentale pe care le prezintă ca doctrină sunt cât se poate de necesare: libera exprimare, suveranitatea poporului ( unde există, la noi SIGUR nu ), separația puterilor în stat ș.a.m.d.

” Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu. Fiecare avea un loc de muncă. ” Interzicerea dreptului la exprimare, exploatarea individului și în principal LIMITAREA, fie că este vorba de informare, tehnologie nu reprezintă ceva pozitiv. La noi în prezent se manifestă un comunism deghizat în democrație, dar mulți nu observă asta. Cel puțin mai există dreptul la liberă exprimare.

Ne pretindem oameni civilizați, deși mulți dintre noi avem gândiri simpliste, chiar comuniste și ne lăsăm fraieriți pentru că vrem. Nu  avem un nivel de trai mai ridicat, un sistem bine definit, condiții de țară civilizată pentru că nu vrem. Ne pasă de nimicuri  ne  holbăm la ce fac alții, chiar dacă nu avem ce pune pe masă, luăm orice cum ne este servit pentru că al nostru creier e plecat în vacanță. Aici nu generalizez, ci încerc să scot în evidență niscaiva defecte umane.

Lumea evoluează pentru că așa i-a fost dat de la natură, deci, așadar și prin urmare nu rămâne aceeași. Trebuie să privim spre viitor, fie el bun sau rău și să încercăm să ni-l facem mai strălucit. Nu încerc să par vreun doctor Phill sau ceva, ci doar să explic, observ, împărtășesc câteva idei care sunt cât se poate de reale și de normale pentru oricine vrea să citească și să proceseze desigur.

This entry was posted in Păreri personale. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>