Cum să procedezi la schimbarea buletinului ( Bacău style )

Te prezinţi la EVIDENŢA POPULAŢIEI ( de preferat cu o seară înainte ) şi îl găseşti pe nenea cu borsetă care te trece pe o hârtie care a prins suta de ani. Până în ora 7  se epuizează toate bonurile de ordine ( 120 la număr ). Apoi te duci frumuşel şi iei o cerere tip de la xeroxul de vizavi. Dacă o iei de pe site nu e conform standardelor pentru că trebuie să încaseze şi băieţii de la xerox 1 leu pe formular. Pui actele în ordine şi aştepţi 1 oră şi jumătate până se deschid cele două ghişee ( într-un caz fericit merg ambele ) în caz de eşti printre primii.

Apare frumuşel pe ecran numărul persoanei care urmează să intre şi tot aşa. Menţionez că am ajuns la 6 şi jumătate acolo şi am prins numărul 84. Deosebit! Înăuntru desigur era îmbulzeală chiar dacă unele persoane nu aveau să intre decât peste 3-4 ore. Altă coadă la ridicat buletine / paşapoarte pentru că în august e disperare cu cei din ţări străine care îşi fac actele pentru tot familionu’. Încă un cârd de cetăţeni care aşteaptă să plătească 11 lei statului pentru că le place să stea la multe cozi pentru buletin/paşaport din moment ce nu s-au interesat că se putea plăti la trezorerie unde era liber.

Se putea aştepta în afara unităţii de poliţie sau în împrejurimi până venea rândul fiecăruia. Eu am intrat la ora 13:30. De la ora 12 al doilea ghişeu era încuiat pentru că se muncise deja din greu şi era timpul pentru o gustărică prelungită. Între timp, în intersecţia de la sediul poliţiei traficul era intens din moment ce numeroşi cetăţeni veneau să îşi facă actele. În orice oraş din ţară cred că este aceeaşi problemă: când vin cei din străinătate, aceştia nu respectă nicio regulă de circulaţie ( nu că alţii ar fi mai breji ). Parcarea pe trecerea de pietoni este deja un fleac, aşa că blocarea intersecţiei este ” Next level “, de asemenea intratul pe drumul cu sens unic şi parcarea oblică faţă de axul drumului astfel încât trecerea maşinilor să se facă la milimetru.

Atât!

PS: Cei fără bon de ordine n-au şanse să intre cu dosarul.

This entry was posted in Păreri personale. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>