De ce facem sport?

Zilnic vedem la televizor acest sfat : ” Pentru o viaţă sănătoasă faceţi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi “. Chiar dacă unii ar considera o plimbare prin MALL la shopping mişcare, e puţin mai ” complicat ” decât pare.

Unul dintre cele mai pertinente motive pentru care practicăm un sport, ca hobby desigur, este sănătatea. Deşi unii sunt de părere că după o masă copioasă merge o ţigară canceroasă, cei care vor să menţină un echilibru se îndreaptă  către puţină mişcare fizică. O alergare de 2 ori pe săptămână, mersul pe bicicletă sau frecventarea unui bazin de înot ( depinde de oraş ) prind foarte bine.

Pentru cei cu o viaţă foarte stresantă la serviciu sau din alte motive, sportul reprezintă o metodă de relaxare, de eliberare a stresului.

Cei tineri care practică sportul de performanţă au avut ca model un sportiv român şi au vrut să le urmeze paşii. Fie că este vorba de gimnastică, mai nou box, înot sau canotaj, fiecare copil visează să devină campion mondial asemenea idolului său.

Alt tip de practicant al mişcării este ” sportivul de ocazie ” care nu are nici cea mai mică intenţie de a devenit campion naţional, olimpic sau de alt fel, însă vrea să facă mişcare pentru el şi probabil pentru orgoliul personal.

Articolul este oarecum ” inspirat ” din tendinţa care se instaurează pe la noi şi care a devenit pot spune, trend, de a considera sportul ceva abstract, fără un sens anume şi într-un mod absurd, foarte greu de făcut. Pentru cei fără o motivaţie anume poate reprezenta o escapadă din rutina zilnică.

This entry was posted in Articole. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>